В конфликта между други институции ви забранявам да се месите

...
В конфликта между други институции ви забранявам да се месите
Коментари Харесай

Борисов: Не се месим в конфликта между президента и прокуратурата

В спора сред други институции ви не разрешавам да се месите и коментирате. Това не е наша работа. Имате си други ежедневни и доста значими задания. С тези думи се обърна министър председателят Бойко Борисов към министрите си при започване на постоянното държавно съвещание.

Премиерът добави, че единствената му реакция по отношение на президента е била във връзка обвиняванията на Радев, че не е участвал на консултациите за изборния развой.

„ Не бях поканен, бяха поканили Томислав Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите без да ме уведомява мен – за мен това е преднамерено и не е вярно. Няма случай, в който Радев да ми е изискал министри и аз да съм отказал. Но да не ме каниш, да се опитваш да ми дърпаш хората и да казваш, че Борисов не е отишъл. По другите тематики не участваме и не взимаме отношение. Не е наша работа. Като ви питат, това отговаряте. Реагираме единствено, когато сме нападнати с неистина ние. И аз го направих “, добави Борисов. 

По тематиката за Еврозоната, той съобщи, че когато си в Еврозоната не можеш да си от страните, които са на втора скорост.

" В общото европейско семейство, общите финанси, кой какъв брой харчи, за какво, всички желаят да знаят в общия банков съюз какво е ситуацията на българските банки. Това е задачата. Чудовищни неща чух. Възложил съм на Горанов да предложения шефа на Българска народна банка, Менда Стоянова, от финансовата комисия, от другите партии, вземете едно решение, за всички страхове, които се пробват от опозицията да насаждат. За да не кажат, че двама души – Горанов и шефът на Българска народна банка Радев единствено биха могли да вземат сходно решение ", изясни Борисов. 

Правилата на Европейски Съюз изключват фиксирането на валутния курс в националното законодателство, уточни през вчерашния ден пред предприемачи шефът на Българска народна банка Димитър Радев. " Ние знаем за тази тематика от години и постоянно сме чакали да достигнем прогрес по нея, с цел да отстраним това противоречие. С смяната в член 29 на Валутния закон не се анулира валутния курс. Само се споделя, че одобряването на валутния курс ще става по реда на европейската правна рамка ", добави Радев. 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР