В кои градове е по-лесно да намерите дигитални таланти, способни

...
В кои градове е по-лесно да намерите дигитални таланти, способни
Коментари Харесай

Градовете, в които лесно могат да се намерят дигитални таланти

В кои градове е по-лесно да намерите цифрови гении, способни да се приспособяват към всевъзможен вид работна среда? Компаниите би трябвало да търсят чиновници с уменията, нужни за типа работа на бъдещето, и по този метод да стартират да поставят основите за резистентен напредък. За да помогне в това начинание, Forrester Research разгласява нов отчет, наименуван Navigating The Leading Skill Clusters Across Europe, в който се показват главните европейски точки, където компаниите наемат висококвалифицирани експерти. 

Три скандинавски града са на върха в класацията: Хелзинки, Стокхолм и Копенхаген. В листата на първите 10 центрове са още Берлин, Хамбург, Осло, Мюнхен, Виена, Цюрих и Амстердам, предава cincodias.elpais.com. 

Лондон, исторически считан за софтуерен център на Европа, беше класиран на 19-то място, значително заради строги правила за имиграция след Брекзит. 

Според специалисти пандемията е основала липса на умения в цяла Европа, което се признава в напредъка в цифровата промяна на популацията и увеличението на автоматизацията. Най-високо класираните градове като Хелзинки и Берлин оферират " разнообразна и високо образована работна мощ " с езикови умения над междинното и удобна за бизнеса регулаторна рамка. 

Обратно на тях, в Обединеното кралство регулаторните спънки след Brexit пречат на градовете да се класират като водеща група в Европа. След Брекзит Лондон, Манчестър и Бирмингам падат надолу в класацията. 

Познаването къде са най-големите гении на Европа оказва помощ на фирмите да се приготвят за хибридна работа и работа на всички места, се споделя в отчета на Forrester. Консултантът чака, че сред 30% и 40% от чиновниците ще работят в някакъв тип работна среда на всички места. Ето за какво бизнес водачите имат потребност чиновниците им да имат уменията, нужни за триумф в хибридна работна среда. 

В тази нова среда задачата за преквалификация, образование и учене визира както фирмите, администрациите, институциите и чиновниците. За да се приготвят за бъдещето на работата, европейските компании би трябвало да наемат експертни гении както в техническите, по този начин и в меките умения. Скандинавският район е цялостен с тъкмо този тип гений. Набирането на гении от нововъзникващи центрове като скандинавските ще даде опция на европейските компании да ускорят напъните си за цифрова промяна и да подтикват дълготраен бизнес напредък ", изяснява Дан Билер, основен анализатор във Forrester. 

Друг фактор, на който фирмите би трябвало да извърнат внимание, когато наемат цифрови гении, е мотивацията, която може да обуслови маршрута на служащия. Работодателите би трябвало да обмислят наемането на чиновници въз основа на техния капацитет, а освен на съществуващи набори от умения. Следователно стимулираните чиновници оферират най-високата база за цифрови и бъдещи умения.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР