В книгата Зависимите“ са събрани единадесет истински истории на хора,

...
В книгата Зависимите“ са събрани единадесет истински истории на хора,
Коментари Харесай

Писателят д-р Емил Йотовски: ЗАВИСИМИТЕ сред нас

В книгата „ Зависимите “ са събрани единадесет същински истории на хора, принудени да живеят остатъка от живота си покорени от своите демони. Дали това ще са опиати или алкохол, крайният резултат е цялостно опустошаване. Личностно, обществено, ментално. Когато децата ни протягат ръка към спринцовката или прахчетата към този момент е късно.  Превенцията на този проблем е значимо да се направи в точния момент. Тук и в този момент!



Историите в книгата „ Зависимите “ са събрани от Емил Йотовски,

а планът е подсилен от Национален фонд „ Култура “. Книгата ще се популяризира гратис и задачата е да доближи оптимално бързо до хората, които имат потребност от нея.

За да се предпазим от зависимостите би трябвало да ги познаваме. А това най-добре можем да го създадем като чуем разказите на самите пострадали. Убедете се сами.

„ Марио на 26години. Зависим от хероин

„ При мен нещата станаха бързо. На едно зелено учебно заведение едни момчета ми дадоха да пуша хероин и ми хареса. Така някак сред тревата и сякаш на подбив хероинът ми влезе в живота. За повторно пуших съвсем месец по-късно. Бяхме на един ваучър и така… Черпят те. Що да отказваш, като е за купона?

След два месеца започнах да си закупувам. В началото единствено го пушех. Това ми създаваше чувството, че не съм наркоман. Защото знаеш, че наркоман е този, който е на игла. Разбирай – инжектира си го.

За няма и два месеца минах на игла. В началото се правех, че е нещо краткотрайно. Че имам някакви проблеми и би трябвало да ги превъзмогвам. Глупости. Бях се закачил и единствено аз не го разбирах.

Смених си компанията. Тоест, престанах да имам компания.

Наркоманските среди са доста гадни. Там хората са дружно единствено, в случай че имат потребност един от различен. Приятелство няма. Може най-близкия ти човек да умира до теб, само че теб те интересува единствено по какъв начин да му вземеш дрогата с цел да има повече за теб. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР