В книгата на д-р Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание"

...
В книгата на д-р Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание"
Коментари Харесай

Петър Илиев е плагиатствал, заключи Етичната комисия на СУ

В книгата на доктор Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание " е налице плагиатство, при което обилни елементи от непознато произведение - дисертацията "Парламентарен надзор " на Наталия Киселова, е употребявано и показано за авторски труд, без дисертацията да е представена като източник. Това е заключението на Етичната комисия на СУ, оповестиха от университета през днешния ден.

Според Правилника за устройството и активността на Софийския университет (ПУДСУ) откритото по планувания в закона ред плагиатство е съображение за преустановяване на трудовото правно отношение, се сочи в известието. И се изяснява, че съгласно правилника при данни за плагиатство и обосновано искане Факултетният съвет да избере комисия от експерти в съответната област на висше обучение или професионално направление, която да изготви стимулирано мнение до Факултетния съвет.

Тъй като заключението на Етичната комисия демонстрира съществуване на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет насочи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата по преустановяване на трудовите връзки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР