В класацията на най-големите градове в страните от Г-20 с

...
В класацията на най-големите градове в страните от Г-20 с
Коментари Харесай

Кои големи градове от Г-20 са с най-ниска безработица

В класацията на най-големите градове в страните от Г-20 с най-ниско равнище на безработица, отпред е съветската столица Москва. Това оповестява Прайм, цитирайки Мария Багреева, началник на отдела за икономическа политика и развиване на Москва.

" Руската столица оглави класацията на най-големите градове в страните от Г-20 с най-ниско равнище на безработица, изпреварвайки Лондон, Париж, Берлин, Токио, Шанхай и други международни мегаполиси ", оповестяват от кметството на Москва.

Отбелязва се, че класацията е направена от Аналитичния център на съветската столица, с цел да се сравнят равнищата на безработица в разнообразни страни и градове по методологията на Международната организация на труда (МОТ). Списъкът включва Москва и 20 други крупни градове от Г-20, сравними с Москва във връзка с популацията, размер и икономическа конструкция.

" За първото полугодие на 2022 година безработицата в Москва, изчислена по методологията на МОТ, е 2,2%. Показателят се върна на равнищата от първата половина на 2020 година, което демонстрира възобновяване на стопанската система на столицата след пандемията и високата й резистентност на рецесията, подбудена от глобите ", изяснява Багреева.

В класацията за най-ниска безработица, след Москва се подреждат: Токио (където безработицата по методиката на МОТ през първата половина на тази година е 2,8%), Сидни - 3,2%, Ню Йорк - 4,4%, Рияд - 4,5%, Лондон - 4,6%.

Най-висок % на безработица от страните от Г-20 през първото полугодие е регистриран в огромните градове на Бразилия - над 10%.

Почти всички мегаполиси на Г-20 през първите шест месеца на 2022 година по отношение на същия интервал на предходната година демонстрират последователно възобновяване на пазара на труда след нарасналата безработица по време на пандемията от ковид, а в някои градове индикаторът се е подобрил съвсем двойно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР