В Китай обемът на износа и вноса се е увеличил

...
В Китай обемът на износа и вноса се е увеличил
Коментари Харесай

Китай с увеличение на вноса и износа през април

В Китай размерът на износа и вноса се е нараснал през април, откакто се сви през предходния месец. Това сочат данни на китайските митнически управляващи, оповестени през днешния ден и представени от Си Ен Би Си. 

Китайският износ е повишен с 1,5 на 100 на годишна основа (спрямо април 2023 г.), изразен в щатски долари. За първи път след ноември 2023 година, през март износът от Китай означи намаляване (със 7,5 на сто). 

Вносът на артикули и услуги в Китай от страните от Европейския съюз, от Съединени американски щати и Русия се е повишил през предишния месец, до момента в който износът към тях е намалял. Това сочат калкулации на Си Ен Би Си, основани на формалните китайски данни. 

" От началото на тази година износът е ярък лъч в китайската стопанска система. Слабото вътрешно търсене докара до дефлационен напън, който покачва конкурентоспособността на експорта от Китай ". Това показва основният икономист в компанията за ръководство на хедж фондове " Пинпойнт асет мениджмънт " (Pinpoint Asset Management) Чжъвей Чжан.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР