В Китай, където големите решения се вземат от комунистическата партия,

...
В Китай, където големите решения се вземат от комунистическата партия,
Коментари Харесай

Китай - страната, в която депутатите са милиардери

В Китай, където огромните решения се вземат от комунистическата партия, депутатите имат лимитирана политическа мощност. Но за сметка на това те могат да се похвалят със забележително финансово и благосъстоянието им продължава да пораства, написа The New York Times.

Според последното издание на отчета за най-богатите хора в страната на основаната в Шанхай изследователска организация Hurun Report чистото благосъстояние на депутатите супербогаташи в китайския парламент се е нараснало с една трета за година до 650 милиарда $ при започване на 2018 година.

Погледнато по друг метод тази сума се равнява на близо годишния БВП (БВП) на страна като Швейцария.

През 2017 година общото положение на китайските депутати се усили двойно спрямо миналата и доближи 500 милиарда $.

По думите на анализаторите растежът отразява растежът на втората по величина стопанска система в света, която през предходната година записа нарастване от 6,9 на 100.

Според изчисленията в групата на ултрабогатите членове на Народното събрание влизат 152-ма души от Общокитайското заседание на народните представители (ОСНП) и неговия Народен политически съвещателен съвет (НПКС). Всеки от тях има приблизително 2 милиарда юана или над 300 милиона $.

На първо място по благосъстояние измежду членовете на ОСНП е изпълнителният шеф на интернет колоса Tencent Пони Ма, който към този момент е и най-заможният човек в страната. Той има в актива си общо 47 милиарда $.

Втори след него е Ли Шифу, който има 17 милиарда $. Той е ръководител на най-големият авто производител в страната Geely. Той е притежател на шведската марка Volvo и неотдавна има 10% от немската група Daimler.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР