В Кипър започва изпълнението на най-голямата програма за държавни субсидии

...
В Кипър започва изпълнението на най-голямата програма за държавни субсидии
Коментари Харесай

Кипър дава субсидии на домакинствата за инсталиране на възобновяеми енергоизточници

В Кипър стартира осъществяването на най-голямата стратегия за държавни дотации за инсталирането на възобновими енергийни източници от семействата, посредством които те ще могат значително да понижат сметките си за ток. 30 млн. евро е бюджетът на проекта " Фотоволтаици за всички ", кандидатстването по която се открива през днешния ден, оповестиха от енергийното министерство.

От през днешния ден се отваря онлайн платформата за регистрация на компании, които имат интерес да конфигурират слънчевите панели.

До края на февруари ще стартира подаването на заявки от потребителите, които желаят да се възползват от държавната безплатна финансова помощ за оборудванията.

По проекта " Фотоволтаици за всички " семейства с ползване до 6000 киловатчаса през предходната година могат да придобият слънчева система с мощ до 4,2 киловата, без първичен капитал и без предплатено заплащане, съобщи БНР.

За закупуването и монтажа на слънчевите панели Фондът за възобновима сила ще отпусне до 4000 евро на семейство, които ще бъдат изплатени след влизането на системата в употреба посредством двумесечни вноски от 150 евро. Безвъзмездната помощ от страната е 1000 евро.

Планът е ориентиран към дребните и междинни семейства, които имат потребност от в допълнение финансиране за енергийна рационализация на домовете, съобщи енергийният министър Георгиос Папанастасиу. Очаква се първата фаза на плана да обхване 6000 консуматори. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР