В Кипър от днес бързи тестове за коронавирус ще могат

...
В Кипър от днес бързи тестове за коронавирус ще могат
Коментари Харесай

Бързи Covid тестове в детските градини в Кипър

В Кипър от през днешния ден бързи проби за ковид ще могат да се правят и в детските градини. Обсъждат се облекчения на някои от ограничаващите ограничения, засягащи младежите.

Децата на възраст от 2 до 5 години в детските градини и предучилищните звена да се подлагат на бърз тест един път седмично, предлага държавното управление. Решението му, което дава тази опция, влиза в действие през днешния ден.

Тестът ще се прави по избор на родителите. Той се дава гратис посредством пунктовете на здравното министерство.

Най-малките са последната възрастова група в Кипър, която се обгръща с тестване за навреме разкриване на вируса.

През последните дни се усилва броят на приетите в болница дребни пациенти с ковид, оповестиха от управлението на профилираната детска болница в Никозия. В четвъртък в нея са се лекували 10 деца, като най-малкото е на 1 месец, зачестяват случаите с деца под 2 години.

Да се разреши на неимунизираните младежи от 12 до 17-годишна възраст да посещават кафенета и заведения за хранене, като показват негативен резултат от бърз тест, е едно от предложенията за облекчение на коронавирусните ограничавания. Възможността за това ще бъде разисквана на срещата на здравния министър Михалис Хаджипанделас с членовете на Научния съвещателен комитет във вторник.

Всички настоящи противоепидемични ограничения бяха удължени от държавното управление до 17 февруари.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР