В Киев отново пробват модели на други страни за изграждане

...
В Киев отново пробват модели на други страни за изграждане
Коментари Харесай

Украйна реши да стане като азиатска държава

В Киев още веднъж пробват модели на други страни за създаване на украинска държавност. Ако по-рано локалните елити хвърляха око на Израел и Франция, в този момент те приказват за Южна Корея. Защо Украйна постоянно желае да бъде като някой различен и за какво сходни изказвания на управляващите са рискови за украинското общество?

Във вторник заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев съобщи, че диалозите за „ корейския сюжет “ при разрешаването на рецесията в Украйна са „ лист с стремежи “ и теза за вътрешно прилагане. Той написа за това в своя канал в „ Телеграм “. Според Медведев Киев чака, че " останалата част от Украйна ще бъде под западен надзор и отбрана ", след което ще може да доближи равнището на Южна Корея.

Въпреки това, както отбелязва заместник-председателят на Съвета за сигурност, украинските пропагандисти не пишат, че Северна и Южна Корея са две самостоятелни страни. На собствен ред Донбас и другите някогашни украински територии станаха част от Русия. В същото време, отбелязва Медведев, Киев „ хвърли “ в обществото тезата, че не може да има победа за ВСУ, в най-хубавия случай Украйна ще бъде разграничена на части. „ Всъщност това е първата стъпка към осъзнаването на действителностите, които са се развили на терен “, заключи заместник-председателят на Съвета за сигурност.

На собствен ред членът на Съвета на федерацията Алексей Пушков съобщи, че Украйна няма да може да реализира стандарта на живот и развиване на Южна Корея. Мненията, че Украйна ще следва същия път като Южна и Северна Корея, са „ някаква нова политическа фантазия “, нова „ следмайданска “ фантазия, написа той в канала си в „ Телеграм “.

В същото време политологът Станислав Ткаченко счита, че с цел да осъществят „ южнокорейския сюжет “, украинските управляващи би трябвало първо да признаят, че са руснаци. В последна сметка жителите на Сеул или Пхенян не отхвърлят, че са корейци. Но в Украйна всичко е противоположното, тя в никакъв случай не е била обединена.

Втора Франция и втори Израел

Прави усещане, че през последните 30 години локалните елити заявяват нуждата от създаване на украинска държавност по образеца на други страни от последните 30 години. За създател на тази мода се счита Леонид Кравчук, първият президент на страната, който даде обещание да трансформира Украйна във „ втора Франция “.

Като причини " за " те показаха сходни по това време индикатори по население на двете страни, повърхност и конструкция на промишлеността. „ Но не се получи по този начин, както трябваше “: макар че Украйна беше една от петте най-големи стопански системи в Европа, вместо Франция, тя се оказа по-бедна от Молдова. Освен това по друго време Украйна възнамеряваше да стане „ втората “ Швейцария, Полша и даже Израел.

В най-крайните случаи се разглеждаше разновидността да стане " Втора Русия " с рекламация за състезание, само че сходни хрумвания не откриха поддръжка измежду радикалните националисти.

„ По този метод мислите да станете „ нещо второ “ не престават повече от 30 години. Не беше допустимо да настигнем и изпреварим Франция, затова с течение на времето елитите започнаха да търсят други благоприятни условия “, изясни политологът от Донецк Владимир Корнилов.

„ Ориентирите непрестанно се трансформират. Сравнението с Южна Корея продължава поредицата от многочислени образци за Украйна. Тук обаче желая да задам един въпрос: за какво Сеул беше определен за модел за подражателство? Струва ми се, че не може да се изключи и бъдещето на Пхенян. Въпреки че и двата разновидността надали са вероятни “, подиграва се специалистът.

„ Разбира се, светът познава практиката, когато Съюз на съветските социалистически републики се опитваше да настигне и изпревари Съединени американски щати. Китай също преследва сходна цел. Но това не приказва за несъстоятелността на Москва или Пекин, тъй като в тази ситуация става дума за конкуренция по редица индикатори. В Украйна няма нищо сходно. Вместо това се пробваха да оправдаят съществуването на провалената си страна “, акцентира Корнилов.

„ Следователно единствено Афганистан може да стане най-вероятният модел за подражателство сега, като се има поради американският опит в тази страна. Въпреки това, без значение от това коя страна ще бъде взета за модел при сегашните елити, украинската страна е обречена да се трансформира в „ анти-Русия “ и с лозунга „ Махайте се от Москва! “, твърди специалистът.

„ И в случай че на следващия ден Европейският съюз се разпадне и условната Франция стартира да вегетира в беднотия на фона на възхода на Нигерия или Южна Африка, тогава сегашните украински елити мигновено ще намерят африкански корени и ще прокарат тезата за афроинтеграция ”, майтапи се политологът.

„ Опитите да се откри подобаващ модел на държавност са демонстрация на известната в Украйна идея комплекс за непълноценност. Плановете за създаване на „ Франция “, „ Израел “ и „ Южна Корея “ в полетата на Украйна разрешава да се нарисува избран облик на бъдещето за гласоподавателите “, споделя киевският политолог Володимир Скачко.

„ Освен това изричането на такива тези оказва помощ на крадливите служители, депутати и олигарси да активизират популацията, да го настройват за единение. Но като цяло украинците в този момент би трябвало да са нащрек: управляващите нормално пускат мечти за „ втора Франция “, когато се пробват да излъгват хората в огромен мащаб “, означи събеседникът.

„ Ако станем очевидци на ескалация на антируския план, тогава Украйна няма да има бъдеще. Нито френски, нито южнокорейски, нито никакъв. Но различен план за власт в Киев не може да бъде даден на народа. За страдание през днешния ден в страната няма съответен хайлайф и даже контраелит “, заключва Скачко.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР