В Киев беше произнесена първата присъда за военно престъпление по

...
В Киев беше произнесена първата присъда за военно престъпление по
Коментари Харесай

Осъдиха 21-годишен руски войник на доживотен затвор в Киев

В Киев беше произнесена първата присъда за военно закононарушение по време на съветската инвазия в Украйна. На пожизнен затвор беше наказан 21-годишен съветски сержант, упрекнат в убийството на граждански в Сумска област.

Плененият на 28-ми февруари съветски сержант Вадим Шишимарин е първият съветски боец, който застана пред украински съд от началото на нашествието. Още на първото правосъдно съвещание той призна, че е умъртвил 62-годишен гражданин на село Чупаховка. Защитникът на съветския боец настоя в съда, че сержантът се е поддал на натиска на двама свои командири и е извършил тяхна заповед.

Вдовицата на убития съобщи в съда, че няма да възрази против размяната на съветския боец за украински бойци от " Азовстал ", които се предадоха на съветските сили. Те ще бъдат съдени от интернационален арбитражен съд в самообявилата се Донецка национална република, заяви водачът й Денис Пушилин, съобщи Интерфакс.

Междувременно съветски бойци започнаха да разчистват мините и руините на територията на завода. Руските войски се пробват да преодолеят украинските отбранителни позиции в Донецка област и да доближат административните граници на Луганска област.

Офанзивата им е съсредоточена в посока Северодонецк, като се допуска, че ще бъде изработен опит за заграждане на украинската защита, трансформирайки града във " втори Мариупол ".

Властите в окупираната от Русия Херсонска област вкараха рублата като разплащателно средство паралелно с украинската гривна, заяви ръководителят на военно-гражданската администрация Владимир Салдо. Скоро първият клон на съветска банка ще отвори порти в Херсон, разгласи още той. Властите в окупираната област заговориха за автономност по вида на така наречен " национални републики " в Донбас, а съветски представители обявиха, че тези " републики " дружно с Херсонска област и други региони в Южна Украйна ще бъдат дефинитивно присъединени към Русия.

ТЕМА преди 38 минути 274 преди 1 час 770 преди 2 часа 1623
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР