В казуса с гражданството на Кирил Петков, който засегна мафията

...
В казуса с гражданството на Кирил Петков, който засегна мафията
Коментари Харесай

Атакуват Петков, защото спря кранчето на достъп до публични пари

В проблема с поданството на Кирил Петков, който засегна мафията грубо като разкри далаверите им в ББР и ДКК, нещата са елементарни. Правото е на негова страна, тъй като нотариално заверената декларация е неговия акт, неговата воля. Процесът от тук нататък е отвън негов надзор. И забележете, отново от позиция на правото, нещата би трябвало да ясни - защото няма догадка канадската страна да му откаже, нито пък той да върне процеса. Само е въпрос на време. От позиция на Конституцията е ясно - той е български жител без спор на преданост и гражданска принадлежност. Това написа на страницата си във Facebook анализаторът Илиян Василев. 

" Движение за права и свободи и ГЕРБ които са новата коалиция на статуквото се нахвърлиха върху му, с цел да намерят някаква контраигра след разкритията за полицейското принуждение. Има Такъв Народ също се включиха в тази игра и удостовериха на процедура не толкоз плаващото " болшинство " което трябваше да ни ръководи. Нека дадем и по-общ подтекст по тематиката с българското поданство. Идеята да няма двойно поданство в Конституцията е да се избегне спора на принадлежност, надлежно на преданост. И Кирил го е направил по единствения вероятен метод ", счита Василев.

Според него е ясно,  че около тази офанзива против Петков и против служебното държавно управление се цели и дискредитиране на президента Радев в навечерието на президентските избори.

" Но още по-конкретно тези брутални мафиози целят да анулират и цялата му активност и актове, които накърниха ползите им и затвориха кранчето на достъпа до обществени пари. Цялата тази сган в този момент вие на умряло тъй като тя от конкуренция и пазар не схваща, схваща само от " асимилиране " на обществени - национални и евро - средства. Перспективата такива като Петков да останат в ръководството не им дава мира ", твърди анализаторът.

Той акцентира, че за тези хора няма проблем да продават българско поданство на мафиоти, даже обвинени за връзки с терористични кафези, няма проблем да " потвърждават " своята преданост към българската страна, като работят за ползите на други страни, да държат сметките си в офшорни зони, да се обогатяват необмислено с обири на обществени средства. " И в този момент тъкмо тези люде с злепоставен морал ни приказват за закон и правила?! "

" Казусът изпраща смразяващо обръщение към всички българи зад граница, които напуснаха страната с цел да търсят невъзможното благополучие, подготовка и благополучие, което същите тези политически мутри, им отхвърлиха в Родината. Сега желаят да им покажат, че не са мечтани назад - единствено парите им са ОК, препоръките и персоналното присъединяване в ръководството - не. Намирам директна връзка сред съпротивата на Движение за права и свободи и ГЕРБ против електронно и отдалечено гласоподаване /по пощата/ и тази офанзива против Петков. Целият модел на ГЕРБ почива върху отсъствието от страната - физическо и виртуално - на българската емиграция, като гласоподаватели, депутати и като участници в ръководството. Защото българското общество бързо схваща кое е положително за него, кои хора са качествени и милеят за него, и кои са подставени лица на паразитиращата класа, от политически олигарси ", написа Илиян Василев.

Миналата седмица Министерството на външните работи насочи публично питане до Канада дали министърът на стопанската система Кирил Петков е имал канадско поданство все още на встъпването му в служба. От министерството прецизират, че няма период, в който то би трябвало да получи отговор.

Казусът с двойното поданство на министъра на стопанската система Кирил Петков може да докара до цялостен юридически безпорядък в ръководеното от него министерство. Според Конституцията министри могат да бъдат хора, които са единствено български жители. Петков твърди, че е подал документ за отвод от канадското си поданство преди да стане министър, само че не знае дали процедурата е завършила и няма документ за това. Ако той към момента има двойно поданство и не дава отговор на изискванията на закона, това ще направи нелегитимни всички актове, които е подписал като министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР