В Казанлък се проведе Общо събрание на Българска федерация волейбол,

...
В Казанлък се проведе Общо събрание на Българска федерация волейбол,
Коментари Харесай

Данчо Лазаров: Има много хора, които могат да ме сменят, лошото е, че не искат

В Казанлък се организира Общо заседание на Българска федерация волейбол, на което публични посетители на бяха ръководителите на европейския волейбол - президентът на Европейската конфедерация (CEV) Александър Боричич и първият вицепрезидент на централата Ренато Арена. Родната федерация получи извънредно висока оценка за организацията на Световното състезание за мъже през 2018 година в България и Италия. Общото заседание дефинира мандат на Управителния съвет и на Председателя на УС до 04.04.2021 година. Ето какво сподели президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров след събранието:

" Не се усещам изтощен. Чувствам се доста добре измежду тези младежи, другари, с които работим дълги години. Има доста хора, които могат да ме сменят, неприятното е, че не желаят. Мандатът стартира от април 2017 година и ще си го изкараме ".

" Искахме да се срещнем с хората - да ги мотивираме, да ги зарадваме. Трябва да се гордеят с това, което България направи, защото това ще остане в историята. Те са част от това волейболно семейство - всеки един е направил нещо, съдействал и да им дадем подтик да работят безрезервно. Повече деца влизат в залите, по-добра селекция да вършат, повече да се влагат. Това е тематиката, искахме да използваме този случай и да чуем от хората, които бяха доста покрай международното състезание, тази висока оценка. Най-важен е другият резултат - това дава един мощен подтик на волейбола, на клубовете, на децата, които влизат в клубовете. Това е голямта борба в целият свят - по какъв начин младото потомство повече да се занимава със спорт, а по-малко с други неща, които не са толкоз здравословни ".

Президентът на федерацията разяснява и представянето на женския народен тим.

" Иван Петков може да е спокоен - той си свърши работата, тимът е мощно подмладен и изменен и направи същински героизъм. Той си подпечати продължение на контракта. Формално не сме го уредили въпроса, само че тези дни се срещам с него. Силно съм впечатлен от това, което направи. В женския тим се вижда конфигурация, капацитет, да реализира резултати. Дали ще успеем още тази година, мъчно ще е, само че може би по-натам ".

Селекционерът на мъжкия ни народен тим по волейбол би трябвало да бъде определен до края на януари 2019 година, това президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров по време на Общото заседание на централата в Казанлък. Според информации овакантеното от Пламен Константинов място може да бъде заето от експерти като Силвано Пранди, Стефан Антига, Камило Плачи или Игор Колакович.

" Трябва да се водят договаряния и така нататък - до края на януари би трябвало да имаме треньор на националния тим. Не бих могъл да върша дискриминация - българи, чужденци. Не жегвам такива въпроси. Опряхме се върху това българи да бъдат треньори - свършиха си работата, както я разбираха. Резултатите си останаха на това равнище, на което бяха, по-лоши даже. Бяхме четвърти в света, шести в международната класация, осми станахме, десети, в този момент 14-ти. Всичко е допустимо ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР