В Казанлък е -9 градуса, на летището в София е

...
В Казанлък е -9 градуса, на летището в София е
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Идат двуцифрени температури в София

В Казанлък е -9 градуса, на летището в София е -10 градуса. Днес е финален на такива доста студени дни.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria климатологът проф. Георги Рачев.

В София следващ ден междинната температура е -3 до -5 градуса. Преди 7 години от Йордановден в продължение на 5 дни оптималната температура не се качи над -10 градуса. Беше до -17, -15 градуса. Така че това е новата нормалност. На негово място идва малко по-динамично време. Ще бъде малко по-топло от нормалното време за януари дори.

По-късно през днешния ден следобяд ще се появи западен вятър и той ще издуха този събрал се леден въздух, събрал се на дъното на котловината. Понеделник-вторник ще стане по-смутно време. Ще превали малко снежец. Другата седмица ще има двуцифрени температури в София. Минималните температури ще останат над нулата.

В Боровец на 1300 метра височина следва хубаво време с много слънце. В понеделник и вторник ще повали малко сняг. Сравнително по-меко време. Чудесно ще е за спорт и отмора. По българските планини и курорти нещата ще са отлични.

В момента температурата на водата на морето е 9 градуса. Минималните температури въпреки и с малко ще са над нулата и там от на следващия ден. Очакваме стопляне. От сряда нататък ще има много слънце до петък.

В Плевен ще останат ниски утринните температури през идната седмица. Ние сме в средата на зимата. Но ще са малко по-високи температурите от днешните. Ще е сред 3 и 10 градуса там.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР