В картина на английския художник Джошуа Рейнолдс, нарисувана през 1789

...
В картина на английския художник Джошуа Рейнолдс, нарисувана през 1789
Коментари Харесай

Демонична фигура: лице, скрито в картина, се появи след реставрацията й СНИМКИ

В картина на британския художник Джошуа Рейнолдс, нарисувана през 1789 година, демонична фигура се появr още веднъж след реституция по случай 300-годишнината от рождението му.  

Националният концерн на Англия, който пази историческото завещание и подреди реставрацията на творбата, изясни, че с течение на времето злокобният контур в картината „ Смъртта на кардинал Бофорт “ е почнал да изчезва или е бил подложен на опити да бъде отстранен, написа Huffpost.

Включването на " демонична фигура " от Рейнолдс провокира несъгласия измежду критиците.

„ Не отговаряше на някои от художествените правила на времето, когато една поетична фигура на речта беше показана толкоз безусловно в този колосален контур. Картината се основаваше на сцената на гибелта в романа на Уилям Шекспир Хенри VI, част II. Но когато тя беше показана за първи път в галерията на Шекспир през 1789 година, провокира повече несъгласия от всяка друга творба в изложбата, ” сподели Джон Чу, старши шеф на отдела за картини и статуя в National Trust.
   Картина на Джошуа Рейнолдс, картина, рисунка, портрет, застрашителен контур, демонична фигура, реституция на картина, прикрито лице Картината е реставрирана от няколко художници с огромен брой прерисувания Снимка: National Trust
В прессъобщението си фондацията отбелязва, че картината е реставрирана от няколко художници с доста пребоядисвания.

„ Зоната със злокобното лице беше изключително предизвикателна. Тъй като е в сянка, тя беше боядисана с кафяви и тъмни цветове, които постоянно изсъхват по-бавно, причинявайки резултат на стесняване. В резултат на пластовете, добавени от ранните реставратори, картината се трансформира в неразбория, породена от неправилно пояснение и доста пластове багра “, сподели Бека Хелън, старши народен реакционер на изкуството.
 Картина на Джошуа Рейнолдс, картина, рисунка, портрет, застрашителен контур, демонична фигура, реституция на картина, прикрито лице След като работата завърши, демоничната фигура още веднъж се появи на платното Снимка: National Trust
След като работата завърши, демоничната фигура още веднъж се появи на платното и картината се върна на изложбата в Petworth House в Западен Съсекс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР