В Карлово започва изграждането на предприятие за рециклиране на отпадъци

...
В Карлово започва изграждането на предприятие за рециклиране на отпадъци
Коментари Харесай

В Карлово издигат завод за рециклиране на пластмаса

В Карлово стартира построяването на дружество за преработване на боклуци от пластмаса и произвеждане на гранулат. То ще е първото в района от този вид, прогнозният му потенциал е 520 тона месечно. Предвижда се предприятието да работи на три смени при непрестанен софтуерен развой.

Инвестиционното предложение, подадено в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, е на сдружението с лимитирана отговорност „ 4 Полимер “, което се съставлява от шефовете Джемал Севен, Джем Севен, Джанер Севен и Фиген Севен.

Новият обект ще бъде основан на територията на известното дружество „ Електростомана 2004 “ АД. Той ще се настани в постройка с повърхност 1521 кв. м, която по предопределение е промишлена.

Имотът е с построена инфраструктура и дава отговор на условията за площадките за отнасяне на производствени/неопасни боклуци, тъй че няма да се постановат строително-монтажни работи.

Предвидено е постройката, в която ще се настани предприятието за преработване на пластмаса, да се оборудва с апаратура за преправка на пластмаси до регранулат, която се състои от захранваща лента, шредер за надробяване на пластмаса, два броя басейни за измиване с извеждащ горен и низък шнек, хоризонтална конусовидна машина за сплескване и сушене, отвесна спираловидна машина за сплескване и сушене, акумулиращ силоз за млянка, агломератор, екструдер, машина за гранулиране, пневмотранспортер, силоз за предпазване на гранули с два извеждащи ръкава.

Водоснабдяването на предприятието за преработване на боклуци от пластмаса с води за потребностите на трехнологичния развой ще се реализира от разполагаем в парцела местен водоизточник на подземни води. Водовземно оборудване е съществуващо, като досега не е употребявано.

За потребностите на предприятието ще бъде построено пречиствателно оборудване, в което ще постъпват за филтриране водите от измиване на отпадъчната пластмаса и от охлаждащите вани. Пречистените от локалното оборудване отпадъчни води са условно чисти и ще се заустват в съществуващата канализационна система, съсласно контракт на наемодателя с ВиК.

Достъпът към обекта няма да се промени и ще се прави от съществуващия вход, като няма нужда от създаване на нови пътища.

Предвид характера на капиталовото предложение, реализирането му няма да повлияе върху качеството и регенеративната дарба на естествените запаси, декларират пред РИОСВ-Пловдив вложителите. Компонентите на околната среда в региона няма да бъдат подложени на отрицателни въздействия, предизвикващи наднорменото им замърсяване.

Инвестиционното предложение има напълно позитивен резултат и няма да засегне в отрицателен аспект жителите на селото и прилежащите обитаеми места.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР