В Карлово се организира протест срещу лошото състояние на улици

...
В Карлово се организира протест срещу лошото състояние на улици
Коментари Харесай

Карловци вдигнаха плакати: До кога ще ни лъжете, кмете?

В Карлово се провежда митинг против неприятното положение на улици в Южната индустриална зона и против бездействието на Община Карлово.

Близо 100 души се събраха тази заран на разклона от основния път Пловдив - Карлово за индустриалната зона, като го блокираха и издигнаха плакати: " До по кое време ще ни лъжете, господин кмете? ".

„ Дупките са се трансформирали в кратери, не се почистват боклуците, не се поддържат и зелените площи. Първият сигнал, който пуснахме към Общината за проблемите е от октомври предходната година. От февруари тази година представители на компаниите в Индустриалната зона, наематели, чиновници, клиенти имаме срещи със зам.-кмет Николай Цветков, само че реакцията е нулева. Вече няколко месеца слушаме по какъв начин ще стартират кърпеж на дупките, само че остават единствено лъжливи думи, защото няма никакви дейности “, изясняват уредниците.

Един от протестиращите - Стойчо Хубчев, изясни, че работи в индустриалната зона от 2000 година и от година на година ситуацията става все по-зле, тъй като се вършат единствено палиативни поправки. " Като има останал асфалт от различен ремонт, единствено нахвърлят по дупките и запълват. Такъв кърпеж устоя единствено една зима. Тук към този момент има сектори, в които тежките камиони и ТИР-ове не желаят да минават, тъй като има заплаха да спукат резервоарите си в някоя дупка ", описа той.

Те са срещнали виновните лица за всички проблеми в зоната - заместник-кмет Николай Цветков, основен проектант Филип Филипов, шеф отдел " Устройствени схеми и проекти, кадастър и регулация, капиталови планове и надзор по строителството " - инж. Матьо Писачев, шеф на отдел " Строителство, мрежи и уреди на техническата инфраструктура " - Павлена Станева, шеф на отдел " Екология, ръководство на боклуци и естествени запаси " - Милена Ковачева.

На последната среща участва и кметът доктор Емил Кабаиванов, който даде обещание, че дупките ще бъдат закърпени, защото от общинския бюджет са отделили 60 000 лева единствено за кърпеж на дупките в зоната, само че резултат никакъв, написа БНР. А първите сигнали за окаяното положение на асфалта са от 2013 и 2014 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР