В кампания 2020/2021 досега са събрани 1 840 000 лева,

...
В кампания 2020/2021 досега са събрани 1 840 000 лева,
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с Експертния съвет към благотворителната инициатива „Българската Коледа“

В акция 2020/2021 до момента са събрани 1 840 000 лв., с които ще бъде подкрепено лекуването и рехабилитацията на нуждаещи се деца и ще бъде закупена високотехнологична здравна инсталация за лечебни заведения в страната, оповестиха от президентския прессекретариат.

Дарителите, които поддържаха нуждаещите се деца на „ Българската Коледа “, демонстрираха, че съпричастността и благородството, които са в устоите на българската нация, са по-силни от икономическата, обществена и здравна рецесия през миналата година. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на на среща със експертите от Експертния съвет към благотворителната самодейност, която се състои под патронажа на президента.

Настоящето издание на „ Българската Коледа “ е отдадено на децата с хронични болести. Средствата, събрани към началото на февруари за акция 2020/2021, са 1 840 000 лв., които ще бъдат дарени за лекуване, рехабилитация и медицински произведения на нуждаещи се деца и за пазаруване на нужна високотехнологична инсталация за лечебни заведения.



По време на срещата на „ Дондуков “ 2 през днешния ден президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на благодари на Експертния съвет, който преглежда заявките за подкрепяне, за безрезервната им поддръжка към самодейността. Държавният глава открои приноса на членовете на Експертния съвет – водещи експерти по детски заболявания, представители на неправителствени и пациентски организации, за одобряване на „ Българската Коледа “ като транспарантна и ефикасна благотворителна акция, която се употребява с доверието на хиляди донори. „ Българската Коледа “ сплотява хиляди сърцати българи в една идея, само че извънредно значима е държавната политика в региона на детското и майчинското опазване на здравето за стабилно разрешаване на проблемите, съобщи президентът.

И тази година „ Българската Коледа “ ще набира целогодишно дарения за деца, нуждаещи се от медицински грижи. Няма смяна на разпоредбите за набиране и систематизиране на средствата – могат да аплайват деца, за чието лекуване не са планувани механизми за финансиране, както и лечебни заведения с държавно или общинско присъединяване. Заявления за подкрепяне на деца се одобряват целогодишно. До края на февруари лечебни заведения, които имат потребност от инсталация, могат да подадат заявление за закупуването й със средства от акцията.

През 2020 година „ Българската Коледа “ оказа помощ на 500 деца за лекуване и рехабилитация и на 15 лечебни заведения, като подари модерна високотехнологична инсталация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР