В какви цветове си представяте пролетта? Най-вероятно в бяло и

...
В какви цветове си представяте пролетта? Най-вероятно в бяло и
Коментари Харесай

Актуални цветове пролет-лято 2011

В какви цветове си представяте пролетта? Най-вероятно в бяло и нежни пастелни тонове. А лятото? В сочни и ярки нюанси. През този топъл сезон дизайнерите няма да ни подведат и залагат точно на такива цветове. Но да стартираме с най-големият любимец:

Бяло като безгрижието на лятото
Този цвят се откроява прелестно на целуната от слънцето кожа, основава лекост и символизира непорочност. Ето за какво, огромна част от водещите дизайнери като Alexander Wang, Dolce&Gabbana, Celine, Ralph Lauren, Calvin Klein, Oscar de la Renta, както и доста други, залагат (почти) напълно на него в сбирките си. Открояват се две визии в бяло – сантиментална и изчистена до минимализъм. Но без значение, коя от двете дава отговор най-вече на персоналния ви жанр, не пропускайте през този сезон да попълнете дрешника си с най-малко една рокля, костюм, чанта или сандали в бял цвят. И въпреки всичко, внимавайте,

Нежно розово като цъфналите вишни
Пастелно ярко розово – надали има по-женствен, обаятелен и пролетен цвят. Той подхожда идеално на дами със светла кожа и коси. Заложете на него за феерични копринени рокли, леки блузи или типичен панталон с борд. Актуално през този горещите летни дни ще бъде и сочното китайско розово, което стои еднообразно добре и на брюнетки и на русокоски.

Ярко оранжево като зрелите плодове
Наред с бялото този цвят е един от стилните шлагери на този сезон. В него има ретро обаяние, само че и доста жизненост. Оранжеви рокли, къси панталони и даже настоятелен костюм – няма да сбъркате, в случай че изберете този цвят. Не ви доближава храброст? Тогава разнообразете дрешника си с оранжеви аксесоари – колан, чанта, бижута, диадема или макиаж.

Синьо като морето
Вече втори летен сезон този до неотдавна изпаднал в недружелюбност цвят, отбелязва своето триумфално завръщане. Най-актуални са два нюанса – наситено мрачно синьо и тюркоаз. Идеално преобразяване за първия са копринените вечерни рокли, връхните пролетни блейзери и кожените чанти. За бански костюми и безгрижните дрехи за разходка по плажа обаче заложете на тюркоаза.

Загадъчна лила като летните нощи
Този цвят към този момент няколко сезона не отстъпва от стилните сцени. Затова евентуално към този момент имате най-малко една лилава рокля, блузка или пола. Единственото, което би трябвало да извършите е да им дадете още глътка живот и да не ги прибирате в архива.

Светло сиво като лунен сърп
Смятате, че този цвят е прекомерно отегчителен? Не, това не е строгото сиво, което се наложи през зимния сезон. Става дума за гальовен колорит, лек и мистериозен като пушек. Но белким през настъпващия летен сезон, тъмните цветове са в цялостна недружелюбност. Би могло да се каже, само че единствено с едно изключение:

Шоколадово прелъщение
Този топъл колорит на кафявото се комбинира идеално с властващвите през този фешън сезон бяло и оранжево. Най-подходящ е за връхни облекла, поли, чанти, колани, обувки и други аксесоари.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР