В изявление здравната агенция на ООН настоява Китай и ProMed

...
В изявление здравната агенция на ООН настоява Китай и ProMed
Коментари Харесай

СЗО: Китай да предостави данни за огнищата на детска пневмония

В изказване здравната организация на Организация на обединените нации упорства Китай и ProMed (глобална система за наблюдаване на епидемии) да дават повече информация по отношение на известията в медиите за „ групи от недиагностицирана пневмония при деца в Северен Китай “.

Световната здравна организация (СЗО) отбелязва, че от октомври северен Китай регистрира " нарастване на грипоподобни болести " в съпоставяне със същия интервал през последните три години. СЗО приканва хората в Китай да спрат разпространяването на болестта, предприемайки ограничения като имунизиране, носене на маски и постоянно миене на ръцете.

След изказването на СЗО, държавната осведомителна организация Синхуа през днешния ден разгласява материал с изавления на чиновници от Националната здравна комисия, които споделят, че обръщат огромно внимание на диагностиката и грижите за деца с респираторни болести.

Миналата седмица същата комисия заяви за нарастване на няколко респираторни болести в цялата страна - по-специално грип, Covid, микоплазмена пневмония (честа бактериална зараза при по-малки деца) и респираторен синцитиален вирус (RSV). Длъжностни лица обясниха повишаването на случаите с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР