В изявление за , Борис Джонсън анонсира план в десет

...
В изявление за , Борис Джонсън анонсира план в десет
Коментари Харесай

Великобритания спира продажбите на нови бензинови и дизелови коли през 2030 година

В изказване за , Борис Джонсън анонсира проект в 10 точки, съгласно който страната би трябвало да се трансформира в такава с безпристрастен въглероден отпечатък до 2050 година.

Наред с проектите за въвеждане на нови чисти източници на сила, Джонсън удостовери желанието на държавното управление да влага повече от 2.8 млрд британски лири в електрическите коли, като построи огромна мрежа зарядни станции в страната и съществени индустриални благоприятни условия за батерийни детайли.

"Това ще ни разреши да преустановим продажбите на нови бензинови и дизелови коли и ванове през 2030 година ", разяснява Джонсън. "Все отново, до 2035 година ще позволим продажбата на хибридни коли и ванове, които могат да пътуват доста разстояние без от изпускателната им система да излизат въглерод "

Борис Джонсън разяснява, че страната ще влага 12 млрд лири в проекта, като ще бъдат основани нови енергийни мощности, включително вятърни, водородни и атомни централи. За намаляването на въглеродния отпечатък, държавното управление ще вкара в употреба нови чисти рейсове и кораби, ще засади към 30 000 хектара дървета и ще построи нови ленти за колела.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР