В изявление на израелската разузнавателна агенция Мосад се казва, че

...
В изявление на израелската разузнавателна агенция Мосад се казва, че
Коментари Харесай

Хамас отхвърля предложението за примирие с Израел

В изказване на израелската разследваща организация " Мосад " се споделя, че " отхвърлянето на предлагането от тримата медиатори, което включва най-значителната еластичност от страна на Израел , потвърждава, че Яхия Синуар не желае филантропична договорка и връщането на заложниците, а продължава да употребява напрежението с Иран и се стреми да сплоти секторите и да реализира обща ескалация в района. ", оповестява " Евронюз ". 

Изявлението е оповестено на страницата на кабинета на министър-председателя. Яхя Синвар е най-високопоставеният чиновник на Хамас в Газа и де факто държател на територията.

В изказването се споделя още, че Израел ще продължи да се стреми да осъществя " задачите на войната с Хамас с цялостна мощ и да не остави камък необърнат, с цел да върне неотложно 133-те заложници от Газа ".

Честото бомбардиране на линията от Израел е унищожило домове и бизнеси в цялата територия и е разселило към 1,9 милиона палестинци, съгласно Организация на обединените нации.

Мнозина, които са се приютили в централната част на Газа, се опълчват на многократното предизвестие на израелските военни да не вървят в домовете си в северната част на линията, като им споделят, че тя остава военна зона.
 Израелски министър приканва за цялостно завладяване на линията Газа
Израелски министър приканва за цялостно завладяване на линията Газа

След като " Хамас " отхвърли проекта, показан от медиаторите на Израел

Видео, снимано от Асошиейтед прес в неделя , демонстрира десетки разселени фамилии, които се насочат на север през крайбрежния път Рашид , една от двете основни пътни артерии, свързващи южната част на Газа със севера. Повечето бяха на крайник, а други взеха магарешки коли.

Разселената палестинка Ханаа Абу Хумайдан от Джабалия сподели, че животът ѝ в централната част на Газа е бил " доста трагичен ".

" Всички нужни неща за живот не съществуват в тази област и несъмнено, ние сме лишени от нашите деца, нашите съпрузи и нашите фамилии. Лишени сме от всички удоволствия на живота и се опитваме, рискувайки себе си, да се върнем на местата, където сме били преди и да се срещнем със фамилиите и децата си, които останаха там, и да се срещнем с околните си. "

" Хамас " желае помирение, с цел да открие заложниците в Газа

От неделя в Кайро се водят договаряния за преустановяване на огъня, само че до момента няма пробив

Смята се, че " Хамас " държи повече от 130 израелски заложници , до момента в който Тел Авив държи повече от 9100 палестинци в своите затвори.

" Хамас " упорства за преустановяване на офанзивата на Израел в Ивицата Газа и евакуиране на израелските сили от територията в подмяна на договорка с Тел Авив за замяна на заложници и пандизчии.

след трансграничната офанзива на " Хамас " на 7 октомври 2023 година, при която

Предишна договорка през ноември обезпечи освобождението на 81 израелци и 24 чужденци в подмяна на 240 палестинци, в това число 71 дами и 169 деца.

съглашение за освобождение на останалите израелски пленници.
 И Израел, и
И Израел, и " Хамас " отхвърлят да има прогрес в договарянията за Газа

Дистанцията сред страните остава огромна

Глобалните апели за преустановяване на огъня нарастват, защото войната навлезе в седмия си месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР