В изпълнение на поетите ангажименти към Държавата по сертифицирания от

...
В изпълнение на поетите ангажименти към Държавата по сертифицирания от
Коментари Харесай

Край с Гьола с топлата вода във Варна! Започва строителството на Градска къпалня на Алея Първа

В осъществяване на поетите задължения към Държавата по сертифицирания от Българската организация за вложения план Алея първа, Холдинг Варна стартира построяването на водовземно оборудване след влезнало в действие позволение за градеж, издадено от община Варна. Това оповестяват от холдинга.

Техническият план планува осъществяване на сондаж за минерална вода с дълбочина 2000 +/- 50 метра с дебит 30 л./сек. и температура 50 С0. Строителните работи са предоставени на „ Проучване и рандеман на петрол и газ “ АД гр. Долни Дъбник и ще продължат за интервал от 10 месеца.

Минералните води ще се употребяват за възстановителни процедури, хидротерапия и калолечение в Центъра за възобновяване и рехабилитация (Градска къпалня), част от капиталовия план Алея първа. На идващия стадий ще бъдат построени и плануваните информативен център, конферентни зали, центърът за водни спортове и морска археология.

Засега няма показана визуализация на бъдещата Градска къпалня, само че по предварителна информация от предходната година става въпрос за оборудване с цели 6 басейна. Минералната вода ще идва от каптажа до Шокаровия канал, тъй че евентуално съществуващия там басейн, прочут като Гьола, ще остане изсъхнал. Прогнозите за неговото битие не са положителни и поради няколкото заявления на Облстния шеф на Варна Стоян Пасев, че оборудването не може да съществува повече в настоящия си тип.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР