В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс Министерството на

...
В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс Министерството на
Коментари Харесай

МВнР покани международни наблюдатели за изборите за народни представители на 4 април 2021 г.

В осъществяване на уговорките си според Изборния кодекс Министерството на външните работи от името на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на насочи предложения за интернационално наблюдаване на плануваните за 4 април 2021 година избори за народни представители в Република България.

Постоянното ни посланичество във Виена изпрати вербални ноти с предложения до страните участнички в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), Бюрото за демократични институции и права на индивида и Парламентарната асамблея на ОССЕ.

Съгласно съществуващата процедура, поканата беше оповестена и на съвещание на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена. Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) посредством Постоянното ни посланичество в Страсбург и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС) посредством Генералното ни консулство в Истанбул. При проявено предпочитание от тези организации Министерство на външните работи ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като интернационалните наблюдаващи на идните избори.

Гарантирането на почтени, свободни и демократични избори, според най-високите интернационалните стандарти, е приоритет за Република България в изискванията на изключителната спешна обстановка подбудена от COVID-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР