В изборния ден в Силистренско вотът стана причина за бой

...
В изборния ден в Силистренско вотът стана причина за бой
Коментари Харесай

Активисти на ГЕРБ и ДПС се биха в Силистренско

В изборния ден в Силистренско вотът стана причина за пердах сред два политическа лагера, както и за интервенция на полицията. Два часа след приключването на изборния ден, група от ГЕРБ чествала в центъра на село Поройно изборна победа. 

Заради мощния звук от празненството, председателката на Секционната комисия изпратила дежурния служител на реда да помоли компанията за тишина. В тази компания, даже бил нейнияt брачен партньор и основно настоящо лице – Ергюн Фейзи, който е деятел на ГЕРБ и уредник на празненството след оспорваната победа.

От записите се вижда, по какъв начин дежурният служител на реда върви и си приказва с Фейзи, когато партийният деятел изненадващо се спуска към кмета на селото. “Изведнъж, викаше, крещеше и ме хвана за гушата. И псуваше. Дали от алкохола- нищо не мога да кажа. И на мен ми е чудно, за какво? ”, показва Хаккъ Ахмед – кмет на с. Поройно.

Напрежението в центъра на село Поройно ескалира за минути. От видеозаписите се вижда, по какъв начин бързо се събират доста хора от двата лагера. В сбиването се замесват повече от 20 души и можело е да се стигне до доста по-големи последствия от това, просто улавяне за гушата.

Екипите на Министерство на вътрешните работи са двама служители на реда, които едвам удържат лагерите на ГЕРБ и Движение за права и свободи да не се сбият в допълнение.От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за случая, като разясниха, че поради него по-късно са изпратени още трима служители на реда, които са прекратили спора, предаде NOVA. 52-годишният мъж е отведен в началото в кметството в село Поройно, а по-късно в Дулово, предизвестен е да не нарушава публичния ред, след което се е прибрал в дома си.

От този миг нататък в РУ-Дулово не са постъпвали сигнали за нарушавания на публичния ред в обитаемото място. При произшествието няма потърпевши, нито арестувани. Нито е формирано произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР