В Италия след 30-годишно укриване заловиха най-издирваният бос на сицилианската

...
В Италия след 30-годишно укриване заловиха най-издирваният бос на сицилианската
Коментари Харесай

Заловеният най-издирван бос на Коза Ностра е бил на химиотерапия


В Италия след 30-годишно укриване заловиха най-издирваният необут на сицилианската мафия Коза Ностра. 60-годишният Матео Месина Денаро е арестуван в частна клиника в Палермо.

Снимка: bTV


Там в продължение на една година е бил на химиотерапия, само че с подправено име и подправен документ за идентичност. Денаро е търсен от 1993 година и е наказан задочно на пожизнен затвор за убийствата на емблематичния прокурор Джовани Фалконе и на съдията Паоло Борселино.

Арестът на мафиот номер 1 в Италия става рано сутринта в клиника в Палермо. Според показанията на шефа на клиниката Месина Денаро страда от съществено онкологично заболяване. Медици описват, че е напривл опит да избяга от ареста на карабиниерите.

Снимка: bTV

Първоначално Денаро е отведен в казармата Сан Лоренцо, само че по-късно е изместен в строго секретно място, което управляващите към този момент не посочват. Премиерът Джорджа Мелони разяснява акцията като " огромна победа " и персонално поздрави полицията и прокуратурата.

Матео Месина Денаро е един от синовете на остарелия мафиотски необут на Кастелветрано. През годините против него са издавани минимум 20 доживотни присъди за десетки убийства, в това число за атентатите против прокуроа Джовани Фалконе и съдията Паоло Борселино.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР