В Италия и Германия са задържани 169 мафиоти от престъпния

...
В Италия и Германия са задържани 169 мафиоти от престъпния
Коментари Харесай

В Италия и Германия са задържани 169 мафиоти от Ндрангета

В Италия и Германия са арестувани 169 мафиоти от незаконния калабрийски клан Ндрангета, оповестяват медиите в двете страни. Иззети са полезности на стойност 50 милиона евро. Според италианската организация АНСА измежду задържаните са членове на мафиотските семейства Фарао и Маринкола, трима кметове от района Калабрия, както и шефът на провинция Кротоне Никодемо Парила.

По време на предхождащи следствени дейности е било открито, че “престъпният холдинг” е развивал престъпна активност в Италия и зад граница за милиони евро, най-вече в региона на винения и хранителния отрасъл, погребални организации и компании за транспортиране на отпадъци. Това е освен миризлив бизнес в дословния смисъл на думата, а носи милиони мръсни пари.

В корупционните схеми са били забъркани редица държавни чиновници, твърди източник от италианските карабинери. Не излиза наяве обаче, дали и немски служители са били включени в незаконната скица.

13 от арестуваните до този миг 169 мафиоти са били задържани в Германия. По данни на в. “Билд” арестите са били осъществени на територията на югозападната федерална провинция Баден-Вюртемберг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР