В истински герой се превърна спасител на един от плажовете

...
В истински герой се превърна спасител на един от плажовете
Коментари Харесай

Герой на плажа! Варненец спаси четири живота за два дни!

В същински воин се трансформира избавител на един от плажовете край Варна. За два дни 31-годишният Петър Петров съумява да избави четири човешки живота, попаднали в плен на морето.

За осъществяването на служебния му дълг и същинския героизъм, който е направил, рискувайки личния си живот, описа за Moreto.net концесионерът на част от плажната линия на Кабакум Ганислав Начев.

Самият той, с изключение на като шеф на мястото, също се подвизава като избавител на плажа.

Петър Петров към този момент пета година се грижи за морската сигурност на това място. Работи като избавител повече от 10 години. Възпитаник е на Спортното учебно заведение във Варна. През последните няколко дни работата му се трансформира в същинско тестване за духа и тялото. Налага се да влиза в морските води 7 пъти, с цел да вади давещи се хора.

През неделния ден избавя трима мъже. Най-тежкият случай е от вчерашния понеделник. Вади от морето мъж на към 45 години, за които се постановат реанимационни дейности на място. Не след дълго идва и лекарски екип. Завършекът е благополучен и удавникът е върнат към живота.

Всички случаи, при които се е наложила намесата на спасителя, са били при червен байрак, описа още Ганислав Начев. По думите му морето през последните дни е доста неприятно, само че макар предизвестията, непрекъснато хора влизат в морето и нарушават разпоредбите. Рискуват както личния си живот, по този начин и на тези, които по-късно се постанова да ги избавят.

Това не са първите сходни обстановки, при които Петър Петров избавя човешки животи. Преди две години, на същия плаж, влиза със собствен сътрудник да вадят от морето плажуващ. За злощастие другият избавител също стартира да се дави. Петър избавя и него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР