В Истанбулската конвенция обществото видя голяма част от страховете си

...
В Истанбулската конвенция обществото видя голяма част от страховете си
Коментари Харесай

Томислав Дончев: В конвенцията обществото видя голяма част от страховете си

В Истанбулската спогодба обществото видя огромна част от страховете си и по тази причина този документ би трябвало да отлежи. Това сподели в студиото на " Денят стартира " вицепремиерът Томислав Дончев. Относно взаимоотношенията сред членовете на Обединени патриоти и като цяло в обединението, Дончев разяснява, че политиката не е счетоводство, тя е пристрастеност и някои от диалозите са с по-висока температура.

Проблем с Европа като цяло нямаме, след изказванията на вицепремиера Валери Симеонов във връзка с немската евродепутатка Ска Келер, Томислав Дончев. По думите му, това сигурно поражда ужас, с съответни представители, в съответния случай на Европейския парламент, инжектира по-висока доза страсти, което не постоянно е потребно. Този звук не е характерен за Европа, уточни Дончев.

По отношение на разногласията, които се следят сред Обединените патриоти и ГЕРБ, Томислав Дончев сподели, че това, че се водят съдружни диалози на всеослушание, които са налични за цялата общност е едно.

Томислав Дончев, вицепремиер: А парламентарната поддръжка за кабинета е нещо напълно друго и не бих правил директна връзка сред едното и другото. Не знам кое би било плашещо, в случай че има тематики, които се разискват, даже и с по-остър звук и тематики, във връзка с които има разногласия те да излизат обществено или да се случват на място и метод, по който никой не схваща. Мисля, че самият факт, че дебатът тече обществено, е по-добър, а това значи цялостна бистрота.
В Истанбулската спогодба част от обществото видя огромна част от страховете си, не и без непозната помощ, сподели Томислав Дончев. Когато има сходна реакция, мъдрият политик в никакъв случай не работи напук. Това, с което преди всичко би трябвало да се преценява е даже страстите и вълненията на жителите. Нека конвенцията да бъде поставена на страни, дано дебатът във връзка с нея да продължи и в случай че тя продължи през идващите години да няма поддръжка, няма да бъде утвърдена, акцентира вицепремеиерът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР