В Испания през последните 24 часа вследствие на новия коронавирус

...
В Испания през последните 24 часа вследствие на новия коронавирус
Коментари Харесай

Епидемията в Европа: Окуражителните сигнали зачестяват

В Испания през последните 24 часа в резултат на новия ковид са умряли 637 души. Това е четвърти следващ ден на спад на броя на смъртните случаи.

Това е следващият въодушевяващ сигнал, че епидемията в някои от най-засегнатите страни в Европа минава своя пик и стартира да отслабва. Снощи Италия разгласи, че кривата на епидемията се стабилизира и стартира да спада. В Германия за четвърти ден понижават новите случаи на инфектирани и страната разгласи, че възнамерява да постави завършек на карантината на 19 април. Подобна стъпка се готви да направи идната седмица Австрия.

Днес управляващите в Испания оповестиха, че като първа стъпка към известно облекчение на строгите ограничаващи ограничения в страната възнамеряват да разширят тестването за ковид, тъй че да бъдат изследвани и хора без признаци.

Подготвяме се за деескалация, за което е належащо да знаем кой е инфектиран, тъй че последователно да отменим карантинните ограничения, наложени на жителите, сподели пред телевизия " Антена 3 " външната министърка Аранча Гонсалес.

До момента проби се правеха единствено на инфектирани или на хипотетични болни, а в този момент тестването ще обхване по-голям дял от популацията, с цел да се открият носители, които може да не демонстрират признаци, изясни Гонсалес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР