В Ирландия се проведе акция срещу транспортни компании във връзка

В Ирландия се проведе акция срещу транспортни компании във връзка ...

Българска следа при акцията на ирландската полиция срещу транспортни компании.


В Ирландия се проведе акция срещу транспортни компании във връзка с евентуалното им участие в контрабанда в районите до границата със Северна Ирландия.

В серия от рейдове са претърсени десет имота - къщи, дворове и производствени цехове. Те са свързани с транспортни компании, регистрирани в България, както и в граничните окръзи Арма и Монахан.

Конфискувани са 4 джипа, документи, електронни устройства, пари в брой. Замразени са в банкови сметки с общо около 200 000 евро в тях.

Сред обискираните имоти е домът на братята Ронан и Кристофър Хюс, издирвани във връзка с камиона с мъртвите хора в Есекс.

Операцията на ирландските служби не е част от разследването на случая в Есекс, целта е да се разкрият мрежи за трансграничен трафик и незаконна търговия.

От полицията съобщават още, че във вторник в Дъблинското пристанище са задържани влекач и камион с покривало, регистрирани в България. Те са свързани с компанията на братята Хюс.
Българска следа при акцията на ирландската полиция срещу транспортни компанииБългарска следа при акцията на ирландската полиция срещу транспортни компании
В Ирландия се проведе акция срещу транспортни компании във връзка с евентуалното им участие в контрабанда в районите до границата със Северна Ирландия...

Източник: bnt.bg