В Инвестиционната програма на предложения от кмета Васил Терзиев и

...
В Инвестиционната програма на предложения от кмета Васил Терзиев и
Коментари Харесай

Станислав Младенов с критики към Инвестиционната програма в бюджета на Васил Терзиев

В Инвестиционната стратегия на оферти от кмета Васил Терзиев и ПП-ДБ-СС бюджет на Столична община за 2024 година не виждаме целеустремен метод за вложения в крайните квартали.

 

Това съобщи общинският консултант от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Станислав Младенов. Той е член на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне. На днешното й съвещание беше прегледан отчет по отношение на сформиране и приемане на Сборен бюджет на Столична община за 2024 година

" По време на предизборната акция предходната година всички политически партии отчетливо заявиха, че влизат в крайните квартали. А от оферти ни в този момент бюджет такова нещо не се вижда, разяснява Станислав Младенов. - Не виждаме задоволително целенасочени вложения в тези елементи на София, които години наред бяха неглижирани от ръководството на ГЕРБ. Разбирам, че кметът Терзиев би трябвало да се оправи с тежко завещание, само че не виждам смяна в метода. Точно противоположното - виждам повтаряне на дейностите на ГЕРБ ".

Станислав Младенов даде образец с регион " Връбница ". " Не виждам в Инвестиционната стратегия да са заложени целеви вложения в нова инфраструктура, съобщи той. - Виждам единствено улиците " Справедливост " и " 367 ", за които слушаме от дълго време, че са в проектите за ремонт, който по този начин и не се реализира до момента ".

Общинският консултант от МК " Българска социалистическа партия за България " съобщи, че Столична община би трябвало да се възползва от процедурата на Министерство на енергетиката за непосредствено даване на средства на съответни крайни получатели за осъществяване на Инвестиция C4.I3 " Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване " по Националния проект за възобновяване и резистентност.

" Район Нови Искър, да вземем за пример, може да се възползва от тази стратегия. Там няма добре развита мрежа на уличното осветяване и би било добре да не изпускаме тази опция, разяснява Станислав Младенов. - Добра вест обаче е, че са заложени средства за правене на план за канализация в селата Мрамор и Волуяк. Общата сума е половин милион лв. и се надявам скоро да има прогрес в тази посока ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР