В интервюто за Блумбърг Марчел Чолаку за пореден път подчерта

...
В интервюто за Блумбърг Марчел Чолаку за пореден път подчерта
Коментари Харесай

Румънският премиер пред Блумбърг: Обмисляме да се отделим от Бълг...

В изявлението за Блумбърг Марчел Чолаку за следващ път акцентира солидарността на Румъния със съдружниците от Европейски Съюз и НАТО като страна на границата с Украйна.

“Румъния е тази, която пое по-голямата част от преноса на украинския експорт. За Европа е нужда Румъния и България да бъдат в Шенген ”, сподели Марчел Чолаку.

Той дефинира като " дълбока неправда " неуспеха на Румъния да се причисли към Шенген и назова ветото на Австрия “неоснователно ”. Чолаку не изключи опцията румънското държавно управление да предприеме правни дейности в Съда на Европейски Съюз.

В рецензия към Австрия румънският министър председател разяснява още, че Австрия не е страна членка на НАТО, само че е предпазена от система за противовъздушна защита на равнище Европейски Съюз, в която принос има Румъния като членка на НАТО.

„ Много ми е мъчно да приема, че Австрия се възползва от самодейността “Европейски небесен щит ” (European Sky Shield), макар че е неутрална страна, до момента в който Румъния отделя 2,5 % от своя Брутният вътрешен продукт за защита “, означи Чолаку. (М. Ганчева, БТА)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР