В интервю за вестник BILD от миналата седмица министърът на

...
В интервю за вестник BILD от миналата седмица министърът на
Коментари Харесай

Анкета: Почти всеки втори германец се страхува от руска атака срещу Запада

В изявление за вестник BILD от предходната седмица министърът на защитата на Федерална Република Германия Борис Писториус предизвести за заплахата от война в средносрочен проект. А резултати от изследване на INSA, извършено за изданието, демонстрира, че съвсем всеки втори немец – или 46% от участвалите в анкетата, се опасява от възможна съветска офанзива против западните страни, предава " Фокус ".

Отговор " не се тормозя " е даден от 44% от респондентите, останалите са се въздържали от изрично определение.

В същото време единствено един на всеки шест интервюирани споделя, че знае къде да потърси отбрана при положение на нахлуване (например ракетно). BILD напомня, че в Германия има единствено към 600 противовъздушни убежища, нито едно от които сега не е готово за потребление.

През 2007 година федералното и районните държавни управления в страната взеха решение да прекратят " функционалната поддръжка на публични убежища “.

Според изследването на INSA 39% от интервюираните разполагат със ресурси от хранителни и хигиенични средства при положение на неотложност. Федералната работа за помощ при бедствия и гражданска защита (BBK) от дълго време предлага на хората да се запасят с храна, вода, хигиенични артикули, комплекти за първа помощ и главно съоръжение за къмпинг.

Проучването демонстрира още, че гласоподавателите на " Левица " са най-загрижени за опцията за нахлуване от Русия, до момента в който последователите на партията на Сара Вагенкнехт и " Алтернатива за Германия " са по-малко склонни да имат вяра в риска от война.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР