В интервю за френски медии, министърът на външните работи на

...
В интервю за френски медии, министърът на външните работи на
Коментари Харесай

Льо Дриан: Франция, Русия и САЩ носят отговорност за Нагорни Карабах

В изявление за френски медии, министърът на външните работи на Франция Жан-Ив л ьо Дриан акцентира огромната отговорност, която страните от Минската група носят за уреждането на спора в.

" Франция, Русия и Съединени американски щати носят специфична отговорност, защото Организацията на обединените народи им разпореди да наблюдават осъществяването на отговорностите, които страните в спора са поели. Като съпредседатели на Минската група положихме много старания за преустановяване на огъня ", сподели льо Дриан.

" Властите на Армения и Азербайджан подчертаха значимостта на запазването на нашата роля, само че това не пречи на Франция да помогне на Армения. Самолетът на Франция, пренасящ филантропичен товар, ще дойде в Ереван, а различен аероплан ще бъде изпратен идната седмица ", сподели Льо Дриан и особено акцентира, че Армения е другарска страна за Франция.

Льо Дриан съобщи, че Франция желае пояснения по отношение на разселените лица, защото доста арменци са обитавали в Нагорни Карабах.
 25 000 души към този момент са се завърнали в Нагорни Карабах за 5 дни
25 000 души към този момент са се завърнали в Нагорни Карабах за 5 дни

След неотдавнашните военни дейности

Той добави, че има и проблем, обвързван с изтеглянето на наемници и отбраната на религиозното и културното завещание, като добави, че президентът на Франция Еманюел Макрон и ЮНЕСКО са подхванали самодейност.

Припомняме, че публично 25 000 бежанци към този момент са се завърнали в домовете си в Нагорни Карабах от края на неотдавнашните военни дейности, съгласно формалната статистика на района, съобщи президентът на непризнатата република Арайк Арутюнян.

По-рано арменското държавно управление съобщи, че ще отпусне към 600 $ на жителите на обитаемоте места в Нагорни Карабах, които в този момент са под контрола на Азербайджан. За да имат право да получат средствата, хората трябваше да живеят в гореспоменатите региони най-малко три месеца преди 27 септември - деня, в който избухнаха неотдавнашните военни дейности, посочи държавното управление.

По-рано този месец президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян подписаха нова договорка за преустановяване на огъня, посредническа от съветския президент Владимир Путин, след седмици на военни дейности в региона на Нагорни Карабах.

Съгласно съглашението Азербайджан резервира контрола върху териториите, които е завладял по време на шестседмичния спор, до момента в който Русия разполага миротворци по линията на контакт на воюващите страни и в коридора Лачин, свързващ Нагорни Карабах с Армения. Армения също по този начин се съгласи да съобщи всички буферни територии с болшинство от азербайджанците, заобикалящи Нагорни Карабах, които са под нейния в действителност надзор от 1994 година насам.
 Прекратяват войната в Нагорни Карабах - Пашинян се контракти с Алиев и Путин Обновена
Прекратяват войната в Нагорни Карабах - Пашинян се контракти с Алиев и Путин

В региона влизат съветски и турски военни...

По-рано тази седмица съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва чака филантропичните органи на Организация на обединените нации да се причислят към напъните на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) за справяне с филантропичните проблеми в Карабах, с цел да се резервира локалното филантропично завещание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР