В интервю за FRANCE 24 синът на убития герой на

...
В интервю за FRANCE 24 синът на убития герой на
Коментари Харесай

Светът „не трябва да признава“ талибаните, казва синът на убития афганистански командир Масуд

В изявление за FRANCE 24 синът на убития воин на афганистанската опозиция Ахмад Шах Масуд предизвести, че интернационалната общественост " не би трябвало да признава " талибаните две години след завръщането им на власт. Ахмад Масуд сподели, че без „ вътрешна легитимност интернационалната общественост би трябвало да спре да признава която и да е група. В противоположен случай всяка група може да пристигна [на власт] посредством дулото на револвера и да се опита да получи легитимност “.

Масуд, който оглавява Фронта на националната опозиция на Афганистан и беше заставен да избяга от Кабул през 2021 година, акцентира, че макар изказванията за противното, талибаните не са се трансформирали и остават екстремистка група.

Всеки, който споделя, че талибаните са трансформирали „ би трябвало да се срамят от себе си, тъй като талибаните потвърдиха, че въобще не са се трансформирали “, сподели той пред Марк Перелман от FRANCE 24.

Масуд твърди, че неговата група се бори против талибаните в 12 от 34-те провинции на страната, употребявайки партизански тактики, защото не разполага с запаси, с цел да си върне контрола. Той добави, че талибаните са се пробвали да го убият няколко пъти, заради което той не желае да разкрие настоящото си местонахождение.

Сделката, контрактувана сред Съединени американски щати и талибаните, „ беше катастрофална “

Той атакува администрацията на Тръмп за постигането на договорка с талибаните, без да включва афганистанското държавно управление, водено от тогавашния президент Ашраф Гани.

„ Сделката беше доста неприятна договорка. Не можете да намерите нито една дума в съглашението сред Америка и талибаните [за ] дами: не се загатваха правата на дамите, правата на индивида, не се загатваше народна власт или нещо сходно. Така че тази договорка беше пагубна. “

Освен това Масуд разкритикува администрацията на Байдън за едностранното й отдръпване от Афганистан през август 2021 година.. „ С тези две солидни и ужасни решения те изцяло унищожиха опцията за мир, те унищожиха салдото на договарянията “, сподели той. всевъзможни терористични групи, те вършат тъкмо това.

В умозаключение той предизвести, че международната общественост „ не би трябвало да признава “ талибаните, като сподели, че групата няма „ вътрешна легитимност “.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР