В интервю за европейската редакция на изданието Politico бившият генерален

...
В интервю за европейската редакция на изданието Politico бившият генерален
Коментари Харесай

Призоваха Германия и Франция да правят повече за Украйна

В изявление за европейската редакция на изданието Politico някогашният общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен съобщи, че Германия и Франция " биха могли да създадат повече " във връзка с оръжейните доставки за Украйна.

По думите му като европеец е " комплициран “ от " скромния принос “ на Европа в поддръжка на украинците, съобщи Агенция " Фокус ".

" Въпреки че би трябвало да призная, че (приносът) се е нараснал през последните месеци, германците биха могли да създадат повече. Те би трябвало да доставят на Украйна танкове " Леопард “, а Франция повече (самоходни гаубици) " Цезар “… Надявам се, че и двете страни ще подхващат стъпки да усилят напъните си ", прикани Расмусен.

По-рано Москва изпрати нота до страните от НАТО поради доставките на оръжия за Украйна. В нея първият посланик Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Министерството на външните работи на Руската федерация съобщи, че страните от НАТО си " играят с огъня “, като доставят оръжие на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР