В интернет може да намерите много съвети за това как

...
В интернет може да намерите много съвети за това как
Коментари Харесай

Как да изглеждате по-интелигентни? Проучване на Харвард дава неочаквани отговори

В интернет може да намерите доста препоръки за това по какъв начин да бъдете издръжливи и да не се отказвате от фантазиите си макар неуспехите. За всички е ясно, че устойчивостта е потребно качество, когато става въпрос за постигането на триумф в живота и бизнеса. Скорошно прочуване на Харвард обаче демонстрира, че когато устойчивостта се трансформира в непримиримост, човек заплаща скъпа цена.

В поредност от опити, разказани на уеб страницата на Harvard Business Review, проучвателен екип на университета открива, че смяната на мнението и отстъпчивостта в действителност може да прави хората да наподобяват по-интелигентни, до момента в който настойчиво придържане към дадена позиция ви кара да изглеждате некомпетентни. С други думи, смяната на мнението при появяването на нови обстоятелства и данни е знак за просветеност, а не уязвимост.

Представете си, че пробвате да привлечете вложители във вашия бизнес и в даден миг ви споделят нещо, което опонира на изказвания от вашата презентация. Какъв е най-хубавият поход в този случая? От една страна, приемането на новата информация и смяната на вашата позиция може да ви накара да изглеждате ненадеждни и зле осведомени. От друга страна, пренебрегването на действителността несъмнено не е част от формулата за реализиране триумф.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР