В инспекциите са участвали експерти на ИИАА и НАП Проверките в

...
В инспекциите са участвали експерти на
ИИАА и НАП Проверките в
Коментари Харесай

Служители на Икономическа полиция са проверили пунктове за технически прегледи и автошколи в страната

В инспекциите са взели участие специалисти на ИИАА и Национална агенция за приходите

Проверките в пунктове за технически прегледи и автошколи на територията на всички регионални центрове в страната са извършени на 22 ноември. Участвали са служители на „ Икономическа полиция “ - ГДНП, сътрудниците им от ОДМВР и Столична дирекция на вътрешните работи, експерти от Изпълнителната агенция „ Автомобилна администрация “ и Националната организация за приходите. Констатирани са редица нередности:

Във Варна е формирано досъдебно производство против притежател на пункт - проверяващите не са открили финансово-счетоводна документи. Установено e, че стойностите на отработените газове на явил се за преглед автомобил не дават отговор на показателите на уреда. Констатирано е, че показателите от първичния обзор са отпечатани на файлове (word/excel), графично имитиращи разпечатките на измервателния уред с авансово заложени стойности в рамките на допустимите излъчвания. В учебен център в града е открито разминаване в броя на наличните в архива учебни картони и броя на миналите на изпит пред ИААА-Варна претенденти преминали обучение в центъра.

В Хасково, в пункт за ГТП, е установено неспазване на одобреното време за извършване на периодически обзор, констатирано е и противоречие при регистрираните и регистрираните действия. Заради това обектът е запечатан със съобщение от Национална агенция за приходите.

Сериозни нарушавания са установени в пункт за ГТП в Шумен. Служителите са установили, че липсват 28 холограмни стикера за осъществен механически обзор. Там работата за изясняване на случая продължава от чиновници на Икономическа полиция от ОДМВР - Шумен. Проверена в същия град автошкола също се работела в нарушени - образователните картони на кандидатите за придобиване на правоспособност за ръководство на МПС са непълно завършени.

В Карнобат при инспекция на пункт за технически прегледи на моторни превозни средства е открито противоречие в броя на холограмни стикери за извършен технически обзор. Пак там е запечатана автошкола, заради липса на касов апарат.

В Силистра е тестван пункт за годишни технически прегледи, където е установено, че в издаденото от дружеството Удостоверение за техническа изправност на предходна обзор кола, не е отразено, че тя е със счупено предно стъкло. За това на компанията е съставен акт.

В Монтана при инспекция на автошкола са констатирани нарушавания, за които са издадени два акта от ИААА, в автошкола в Пазарджик и пункт в Ботевград също са открити нарушавания и са наложени съответни наказания.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР