В инсинератора в Девня няма горящи отпадъци и замърсяване на

...
В инсинератора в Девня няма горящи отпадъци и замърсяване на
Коментари Харесай

Екосейф: Няма запалени отпадъци и замърсяване в инсинератора в Девня

В инсинератора в Девня няма горящи боклуци и замърсяване на околната среда. Пожарът е сподавен неотложно, като няма вреди и пострадвания на чиновници. Това разгласи Станислава Евтимова, шеф на „ ЕкоСейф “, което сдружение е притежател на предприятието. След проливен дъжд - 70 л на квадратен метър, и мощни гръмотевици, по неустановени към момента аргументи са видяни пламъци в задната част на площадката, където се съхраняват малко количество боклуци в затворени и обезопасени контейнери. Съоръжението не е било в работен режим и не е имало чиновници на обекта.

Охраната в завода неотложно е извикала пожарната и полицията, като в същото време са почнали дейности по неговото потушаване и ограничение с наличната противопожарна система на обекта. От РСПБЗН- Девня са реагирали стремително и обстановката е бързо овладяна.  Информирани са Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна, които незабавно са  пристигнали на обекта и са стартирали измерването на въздуха с мобилна станция. Екипът на „ Екосейф “ Девня е пристигнал незабавно на място, с цел да управлява процеса и е обезпечен спомагателен наблюдаващ екип през нощта.

„ Призоваваме жителите да не спекулират с тематиката, тъй като няма заплаха от замърсяване на въздуха и изобщо на околната среда “. Всички ограничения и указания по сигурност са приложени неотложно по протокол, акцентира Евтимова, която също е пристигнала на обекта откакто е осведомена. Тепърва от сдружението ще вършат разбор на зародилата обстановка и аргументите довели до нея. Всички нужни дейности ще бъдат подхванати.

Българската компания „ ЕкоСейф “ ООД влага спомагателни 10 млн. лева в нови съвременни уреди за изгаряне на боклуци в своето дружество в Девня. „ Съоръженията са най-съвременните в международен мащаб, с което ще отговорим на най-високите европейски екологични правила и условия във връзка с изгарянето на боклуци, опазването на околната среда и въздуха “, сподели Евтимова. Оборудването се доставя от водещ международен производител с потвърден опит в построяването на такива технологии.

Новата инвестиция включва замяна на скарната пещ с ротационна, гарантираща оптималната степен и успеваемост на изгаряне и спомагателна система за ликвидиране на газовете, даваща опция за реализиране на равнища на излъчванията, отделяни в атмосферата, в пъти по-ниски от допустимите европейски екологични правила. Мониторинговата система също е нова и следи излъчванията в действително време, създадена от немския тръст SICK AG. Тя създава лазерни датчици за премерване на индикаторите на въздуха за промишлеността, известна с прецизността си, изясни Станислава Евтимова.

 „ ЕкоСейф “ ООД е сдружение, профилирано в областта на ръководство на отпадъците. Част от дейностите са оператор на единственото частно оборудване за неутрализиране на рискови и болнични боклуци на територията на България. Дружеството е записано като търговец и брокер, и има съответните разрешителни за отнасяне в.т.ч, преопаковане на боклуци, събиране и превозване на територията на цялата страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР