В Холандия откриха първата в света велоалея, създадена от рециклирани

...
В Холандия откриха първата в света велоалея, създадена от рециклирани
Коментари Харесай

В Холандия откриха първата в света велоалея, създадена от рециклирана пластмаса

В Холандия откриха първата в света велоалея, основана от рециклирани бутилки, чаши и опаковки . Това е част от пилотен план, който може да докара до още сходни пътища в страната, написа " Гардиън ".

30-метровата велоалея, която е основана с пластмаса, равнозначна на повече от 218 000 пластмасови чаши , се чака да бъде три пъти по-дълготрайна от асфалта.



Също съдържа датчици за наблюдение положението на пътя, в това число температурата, броя на преминаващите колелата и опция за справяне с трафика.

Сглобяемите елементи от велоалеята са леки и кухи, което ги прави лесни за превозване, а също по този начин 70% по-бързо се слагат. Кабелите и канализацията елементарно се слагат под велоалеята, която има и дренажна система.

Проектът е направен от холандската компания KWS , петролния конгломерат Total и производителите на тръби Wavin.

Велоалеята беше открита тази седмица в Зволе, Североизточна Холандия. Втори път за велосипедисти ще бъде основан в Гитхорн в провинция Оверейсел. Ротердам най-вероятно ще вземе технологията.

Вярва се, че доста от изгодите ще бъдат приложени и при строителство на пътища от пластмасови боклуци.

Асфалтът е виновен за 1,5 милиона тона въглеродни излъчвания на година , което е еднакво на 2% от излъчванията от превоз в света.

Концепцията беше оповестена за първи път през 2015 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР