В хода на третата фаза от наскоро проведено клинично проучване

...
В хода на третата фаза от наскоро проведено клинично проучване
Коментари Харесай

Ново инжекционно лекарство помага в борбата срещу затлъстяването

В хода на третата фаза от неотдавна извършено клинично изследване бяха получени забавни резултати по отношение на ефикасността на нов рецептурен препарат за инжектиране – тирзепатид.

Той демонстрира резултат в комбиниране с интензивна промяна на метода на живот за понижаване на тежестта при възрастни със затлъстяване или наднормено тегло със съпътстващи болести, свързани с тежестта, като се изключи диабет вид 2.

Изследване, известно под името SURMOUNT-3 и спонсорирано от фармацевтичната компания EliLilly, откри, че тирзепатидът може да докара до в допълнение понижаване на тежестта на участниците с 21,1%.

Препаратът, продаван под комерсиалната марка на Montero като лекарство за лекуване на диабет вид 2, работи, като имитира два хормона - глюкагоноподобния пептид - 1 (GLP-1) и глюкозозависимия инсулинотропен полипептид (GIP). Взаимодействайки си, тези хормони подтикват секрецията на инсулин и забавят изпразването на стомаха, което води до дълготрайно чувство за задоволеност след хранене. Този механизъм оказва помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар и води до...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР