В хода на преговорите с Европейската комисия българската страна предложи

...
В хода на преговорите с Европейската комисия българската страна предложи
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Неприемлива е продажба на мажоритарен дял от „Булгартрансгаз“

В хода на договарянията с Европейската комисия българската страна предложи десетки разновидности за метаморфоза на газовите сдружения „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на днешното държавно съвещание по отношение на наложената от Брюксел санкция на Българския енергиен холдинг, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Вицепремиерът акцентира, че в границите на траялите три години договаряния по казуса, страната ни е предложила разнообразни ограничения, само че предлагането на Европейска комисия собствеността на „ Булгартрансгаз “ да бъде заменена посредством продажба на мажоритарен дял, е недопустимо.

„ Миналата година Парламентът ни забрани да реализираме съглашение с Европейската комисия. Естествено, никой от държавното управление не би се споразумял за продажба на мажоритарен дял “, сподели още вицепремиерът Дончев. Той акцентира, че Комисията се е съобразила с причините против налагането на оптималния размер на санкцията, който може да доближи 320 млн. евро и тя е понижена до 77 млн. евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР