В хода на кампанията за поставяне на новата ваксина срещу

...
В хода на кампанията за поставяне на новата ваксина срещу
Коментари Харесай

Лични лекари в София сигнализират, че получават половината от заявените количества ваксини

В хода на акцията за слагане на новата ваксина против Covid-19 през последните дни персонални лекари в София алармираха, че им се отпускат единствено половината от декларираните количества ваксини. Продължават и проблемите с регистрацията на противогрипната ваксина " Инфлувак Тетра " в осведомителната система, заради което лекари слагат най-вече от другия тип ваксина, съобщи БНР.

Миналата седмица доктор Станислава Крайселска декларира приемането на 12 флакона с ваксини против Covid-19, а от Регионалната здравна ревизия ѝ дават половината от тях. Нова поръчка от през днешния ден остава 100 % неизпълнена – нямат налични.

" В сряда съм провела една по-голяма група - и за противогрипни, и за Covid-19, и се притеснявам, че ще има връщане на пациенти. А аз не мога всеки ден да вървя до РЗИ, разбирате ли, че с градския превоз ми лишава към час и половина до два часа. "

За четвърти ден доктор Крайселска не съумява да вкара в електронната система направена имунизация с противогрипната ваксина " Инфлувак Тетра ", макар че в петък от " Информационно обслужване " оповестиха, че правилният код на имунизацията е разполагаем и разработчиците на медицински програмен продукт са известени за него.

" Лошото е, че това го разбирам, откакто съм имунизирала пациента. И се оказва, че не мога да му въведа имунизацията. "

По данни на " Информационно обслужване " за този сезон досега у нас са сложени 1530 дози от проблематичната " Инфлувак Тетра " и 6168 дози от другия артикул – " Ваксигрип ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР