В Хасково се проведе първото по рода си общинско състезание

...
В Хасково се проведе първото по рода си общинско състезание
Коментари Харесай

Първо общинско състезание по плуване в Хасково: Събра над 170 млади таланти

В Хасково се организира първото по рода си общинско съревнование по плуване, което събра над 170 млади плувци от Хасково, Пловдив, Димитровград и Кърджали . Събитието се провежда с упоритостта да стане обичайно и да насърчи спортното развиване и духа на здравословния метод на живот измежду младото потомство.

На първия ден на надпреварата бе предоставена на най-младите участници – деца от първи до четвърти клас. По тяхно предпочитание част от стартовете се организираха в дребния басейн на Плувен комплекс Хасково, където младите плувци демонстрираха умения и упоритост, подкрепяни от своите треньори, учители по физическо образование, родители и близки.

Всички участници в това събитие получиха грамоти за присъединяване , а най-хубавите се окичиха с медали, връчени от заместник-кмета на Община Хасково, Мария Вълчева. Състезанието продължи със мощни страсти и завърши със стартовете за възпитаници от пети и шести клас.

На втория ден от надпреварата възпитаници от седми до дванадесети клас имаха опцията да покажат своите умения, като надпреварите бяха проведени в разнообразни времеви слотове, с цел да могат всички да вземат присъединяване.

Това събитие освен акцентира уговорката на Община Хасково към спорта и младежкото развиване, само че и поддържа концепцията за основаването на здравословни и дейни общности . Състезанието служи като платформа за младите спортисти освен да се състезават, само че и да изградят другарства и да учат един от различен, като по този начин се предизвиква междуградското и районно съдействие .

С вярата събитието да стане обичайно, Община Хасково слага началото на едно вълнуващо бъдеще за младите плувци в района и дава обещание продължаваща поддръжка за спорта и здравословния метод на живот.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР