В Харковска област правоохранителните органи откриха още един масов гроб

...
В Харковска област правоохранителните органи откриха още един масов гроб
Коментари Харесай

Откриха масов гроб на украински войници

В Харковска област правоохранителните органи откриха още един всеобщ гроб на украински военни, в който може да има 17 тела на бранители. Това заяви шефът на полицията в Харковска област Володимир Тимошко.

Той сподели, че бойците са починали през април по време на оттегляне. Според локални поданици съветските окупатори са прибрали телата в два камиона. " Телата на военните са били хвърлени в яма на гробището. В насип. Като дърва за огрев. Те не направиха нито един надгробен знак за погребението ", сподели Тимошко в изказване.

Селяните сами са сложили кръстове за Великден и са се погрижили за гроба на бойците както могат. На 26 октомври заради пороен дъжд полицията съумя да извади единствено три тела. Общо има към 17 тела на военнослужещи.

На 6 октомври Националната полиция на Харковска област заяви, че в деокупираната част на района са открити телата на 534 цивилни, убити от руснаци. Руските бойци не престават да правят военни закононарушения в Украйна, убивайки невъоръжени цивилни, в това число стотици деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР