В грозен махленски спор се превърна и днешното заседание на

...
В грозен махленски спор се превърна и днешното заседание на
Коментари Харесай

Грозни сцени, депутатите се обиждаха два часа, вместо да работят


В противен просташки спор се трансформира и днешното съвещание на Народното събрание. И повече от два часа депутатите действително не работеха, а се обиждаха, викаха си, квесторите ги разтърваваха, Ива Митева дава почивка…След това препирнята продължи и пред погледа на премиера Стефан Янев, който бе пристигнал за парламентарния надзор.

Всичкият безпорядък бе провокиран от измененията в Закона за НСО и по-специално предлагането на Има Такъв Народ Националната работа да не охранява основния прокурор.

Днес имаше два председателски препоръки, с цел да се реши в последна сметка през вчерашния ден текстовете признати ли са, или не. Шефката на

В началото на днешното съвещание Митева изиска законопроектите да бъдат гласувани още веднъж, тъй като през вчерашния ден се оказа, че няма кворум. Предложението й взриви залата.

Тя упрекна Има Такъв Народ, че желаят да пренапишат правилника и да се окаже, че даже дебатът през вчерашния ден е бил противозаконен.

заинати се

Николай Хаджигенов от ИБГНИ се включи с тезата, че би трябвало да се продължи по дневния ред и то първо с точката от през вчерашния ден.

Депутатите се събраха пред трибуната и започнаха с персонални нападки и разногласия. Митева несполучливо се опита да ги възпре, само че най-после даде отмора за усмиряване на напрежението. И втори председателски съвет.

След почивката Ива Митева излезе с друго мнение – че измененията са били признати още през вчерашния ден. ГЕРБ още веднъж скочиха:ядоса се

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ се впусна да брани Митева, макар че преди този момент му се наложи да й се извинява, тъй като на вчерашното съвещание я обиди жестоко. Днес сподели от трибуната,че ГЕРБ са мафиотска конструкция.

Атанасова не му остана длъжна:.

В последна сметка Ива Митева му направи забележка.

" Грозните подиуми, персоналните обиди и непремерените изявления на сътрудниците, са унизителни за българския парламентаризъм “, намеси се водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. „ Вие отказахте да създадем болшинство, което да смени основния прокурор Иван Гешев, а в този момент търсите болшинство, което да смени защитата му. Ето на това му се споделя промяна по протестърски. От два дни се молят да задържим мандата, с цел да решат значими въпроси, сякаш за вас. Видяхте през вчерашния ден и през днешния ден какво се случва и какъв брой значими въпроси бяха разисквани ", обърна се тя към Има Такъв Народ и ИБГНИ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР