В гръцката столица президентът Румен Радев участва в 15-ата среща

...
В гръцката столица президентът Румен Радев участва в 15-ата среща
Коментари Харесай

Румен Радев: България и Гърция ще изработят план за защита на зелените граници на ЕС

В гръцката столица президентът Румен Радев взе участие в 15-ата среща на върха на държавните глави на парламентарните републики от Европейския съюз. Срещата разисква миграционния напън към Европа и провокациите пред икономическото развиване, съобщи БНР.
Българският държавен глава показа позицията на страната ни за преодоляване на мигрантския напън и настоя за " споделена отговорност " към бежанците от всички европейски страни.

Според президента Радев, кохезионната политика на Европейския съюз остава приоритет за България и може да успее, в случай че прекрати миграцията на младежите и те намират вероятност у нас.

" Постигнахме общо виждане България и Гърция да обединят старания в Европейския съюз за разработване на действен проект, който да пази външните сухоземни граници на EС при положение на внезапно повишаване на мигрантския напън с отговорности на всяка една страна ", съобщи Радев.

Българският президент се срещна и с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис. Бяха разисквани тематики за комерсиалния продан, взаимни енергийни планове и туризъм.

Очаква се довечера президентите да подпишат обща декларация по миграционната политика и икономическото развиване на Европейския съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР