В графика за учебното време дните след първия и втория

...
В графика за учебното време дните след първия и втория
Коментари Харесай

Решава се дали 4 ноември ще е учебен ден или ще е неучебен, но присъствен

В графика за образователното време дните след първия и втория тур на локалните избори - 28 октомври и 4 ноември, са избрани като образователни дни, само че изпратихме писмо до учебните заведения, че по тяхно решение може да ги разгласят за неучебни, само че присъствени дни. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред публицисти, запитан дали ще се учи на 4 ноември в учебните заведения, откакто в тях на 3 ноември е имало изборни секции за балотажа на локалните избори, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че 4 ноември няма да е ден без обучение и ще има просветителни действия, действия по ползи и спортни занимания за учениците. Децата може посещават също обекти с просветително и културно значение, като тези действия уголемяват просветителната среда на учениците и в по-голяма степен може да стимулират интереса им за учене, оказват помощ им да свържат знанията отвън образователните часове с тези от образователните часове.

Училищата ще вземат решение дали 4 ноември ще е образователен ден за тях или ще бъде неучебен, само че присъствен ден, като това ще зависи какъв брой изборни секции е имало на 3 ноември в тях, сподели министър Вълчев. При учебните заведения с две изборни секции ще би трябвало да се изчистят две стаи и да се подредят, и това ще стане бързо и с малко понижение на часовете може да има образователен ден, даже и в учебното заведение да се учи на две смени. Има и учебни заведения с доста секции, където това е невероятно да се направи за един-два или три часа, и започването да се учи от обяд значи, че ще има доста съкратени образователни часове и фиктивен образователен развой. Затова учебните заведения ще би трябвало да решат и в случай че няма опция денят /4 ноември/ да е образователен, да бъде основана добра организация за просветителни действия за учениците. Заедно с Българска академия на науките, със Сдружението на общините и с Министерството на културата се разбрахме по-голямата част музеите да бъдат отворени и да одобряват учениците при преференциални условия, изясни министър Красимир Вълчев. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР