В град Требишов и едноименната област на Словакия обявиха епидемия

...
В град Требишов и едноименната област на Словакия обявиха епидемия
Коментари Харесай

Епидемия от сифилис сред словашките роми


В град Требишов и едноименната област на Словакия оповестиха зараза от сифилис. Информацията е на съветската работа за отбрана на потребителите.

Според словашките управляващи, които са основали Щаб за превъзмогване на спешната обстановка, заболеваемостта от сифилис е 16 пъти над междинната за Словакия.

"През последно време броят на болните от тежката венерическа болест е повишен със 115 души. Сред заболелите са представители на многочисленото в източната част на Словакия циганско национално малцинство", се отбелязва в известието представено от РИА-Новости.

Медиците и чиновниците, влизащи в щаба за превъзмогване на неблагополучната епидемиологична обстановка, вършат всичко допустимо за разкриване на всички болни. За да се спре разпространяването на болестта се предлага да се изолират болните в няколко клиники, където могат да бъдат лекувани сложно.

Требишовският регион се намира в югоизточната част на страната. той граничи с Унгария и Украйна. Дъждовни води самия град живеят 22 хиляди души, а в региона - над 103 хиляди. По публични данни ромите или ромите са 4,4% от жителите. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР